De kritische geluiden over de maatregelen die onze overheid neemt in de strijd tegen het coronavirus beginnen van alle kanten te komen. Artsen zetten vraagtekens over de ernst van het virus. Wetenschappers zijn het niet mee eens met de gebruikte rekenmodellen en testen. Advocaten zeggen dat er geen legitieme basis is voor de maatregelen die onze overheid neemt.
Dus heeft de onderzoekscommissie BPOC (Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie BPOC 2020) besloten om een onderzoek te starten naar de door de overheid genomen maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.
De centrale vraag die gesteld wordt is: “Waarom zijn sinds 15 maart 2020 vanwege Covid19 beperkende maatregelen in ons land opgelegd, zijn deze maatregelen effectief en staan de opgelegde maatregelen in verhouding tot de ziekte die veroorzaakt wordt door het door het SARS-CoV-2 virus?”
Er worden tijdens het onderzoek verklaringen genomen van verschillende deskundigen. Alles is openbaar en wordt gefilmd en gestreamd.
Hier zijn een aantal conclusies uit de verhoren die tot nu toe plaatsvonden:
Prof. Michaela Schippers (hoogleraar gedrag en prestatiemanagement Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam):
- wereldwijd zijn door de maatregelen honderden miljoenen werkloos geworden
- bij mensen onder de 35 jaar zijn de klachten van angst, depressie en andere mentale klachten verdriedubbeld.
- aantal zelfmoorden door de coronamaatregelen stijgt
Drs. Mario Ortiz Martinez (Doctoraal in Scheikunde, specialisatie en hoofdvak Moleculaire Genetica, Biochemie/Moleculaire Biologie): “Het is vanwege mijn kennis op het gebied van de PCR dat ik mij tot de BPOC2020 heb gewend, omdat ik misstanden in het regeringsbeleid signaler.“
Op de website van BPOC kun je alles betreffende dit onderzoek volgen, waaronder ook de geweigerde uitnodigingen voor verhoren. Mensen die als een deskundige een bijdrage kunnen leveren, kunnen zich hier ook gelijk voor aanmelden.